TilbudOnline logo Tilbudsaviser: 154
BLIV GRATIS MEDLEM
Email:         Adgangskode (glemt ?)  

Pasta simple

Opskrifter -> Pasta & Risretter -> Pasta simple

Fremgangsmåde:

Dette betyder dog ikke, at det er en dyr ret, det er blot en ret, man ikke skal vise ligegyldighed.

Den består af: pasta, som bør vælges af en god kvalitet: Køb De Cecco (Irma, nogle Kvickly, nogle SuperBrugsen, Salling Super og andre meget velassorterede supermarkeder.). eller Pasta Cocco, der ligger på hylderne med specialiteter fra den store verden i Kvickly og nogle SuperBrugsen.

Eller køb din pasta på Østerbro hos Spaghetti Martelli, på Dag Hammarskjölds Allé 42, der har åbent dagligt. Han har god pasta.

Hos Piazza på Vestergade 48 F i Århus, der har åbent fredag og lørdag – finder du også fantastisk pasta. Og også andre steder, men det drejer sig altså om at ville op at give omkring 4 kr. og opefter pr. person for pasta.

Udover pasta, skal du bruge din bedste olivenolie, og det skal være ekstra jomfruolivenolie. Så skal du bruge smør, se filmen om smør på søndagsavisen.dk - du skal kun bruge små 8 g og bør derfor dele en pakke i 32 dele og løsfryse disse. Det er der god ernærings- og husholdningsøkonomi i.

Så skal du bruge havsalt og helt frisk basilikum – i en potte fra supermarkedet, eller hvis du har en grønthandler i nærheden, så prøv at købe basilikum i bundter, der er en verden til forskel!

Endelig skal du bruge parmesanost, ægte og god parmigiano-reggiano, den finder du hos ostehandleren OG i supermarkeder.

1. Kog pastaen i 4 liter vand, man skal koge pasta i 10 x pastaens volumen, dog min. 4 liter, med 1 tsk havsalt pr. liter vand. Kog pastaen, så den stadig har bid, men når du skærer en lille prøve over, skal den vise, at den er kogt og ikke ’meltænder’.

2. Riv osten og hak basilikum.

3. Hæld vandet fra pastaen og kom den tilbage i gryden sammen med smør, olie, basilikum og ost. Vend det godt, og anret det med friskkværnet sort peber.

Det er en ret, vi spiser her i huset, mange søndage. Og på dage, hvor i vil have noget lækkert, men ikke har fået købt ind, fordi grundlageret her rummer alle ingredienserne, måske af og til basilikum, men det findes jo i nærmeste supermarked, og så er det det eneste, du lige skal hente i forbifarten på vej hjem. En enkel salat er et dejligt tilbehør.

Kommentarer