TilbudOnline logo Tilbudsaviser: 157
BLIV GRATIS MEDLEM
Email:         Adgangskode (glemt ?)  

Jordbærkage

Opskrifter -> Bagværk & Kager -> Jordbærkage

Fremgangsmåde:

Genoise (dej): Forvarm ovnen på 180°C. Læg bagepapir i et 30x15 cm. fad.

-Genoise (dej): Smelt smørret ved lav varme og stil det til side. I en stor skål piskes æggene sammen med sukkeret, til massen er tyk nok til at kunne ”trækkes” ud af skålen med piskeriset. Så røres hvedemel og smør skiftes vis ind i æggemassen, til det hele er rørt sammen.

-Dejen lægges i fadet med bagepapir og bages i den forvarmede ovn i ca. 10 min. Tag den ud og lad den køle af med et let fugtigt viskestykke ovenpå.

-Creme: Mælken koges op med den flækkede vanillestang. Æggeblommerne piskes sammen med maizena, hvedemel og sukker til det er hvidt. Den kogende mælk hældes langsomt over æggemassen mens der piskes konstant. Når det hele er blandet godt, hældes det tilbage i gryden og varmes op ved svag varme under omrøring til cremen er tyk. Stilles til afkøling under jævnlig omrøring.

-Blød husblas op i vand i 3 min. Lad det dryppe af og bland det i cremen. Når cremen er helt kold, piskes fløden til en let skum og vendes forsigtigt deri.

-Skær genoisen i to og læg et lag creme på den ene halvdel, derefter jordbær og creme igen før den anden halvdel lægges over og dækkes helt med creme. Der pyntes med jordbær samt mynte og basilikumblade.

Kommentarer