TilbudOnline logo Tilbudsaviser: 264
BLIV GRATIS MEDLEM
Email:         Adgangskode (glemt ?)  

Culottesteg med purløgssauce

Opskrifter -> Hovedretter -> Culottesteg med purløgssauce

Fremgangsmåde:

Rids med en kniv i fedtlaget og gnid salt og peber i ridserne.

-Beregn stegetiden: 4 min. pr. 100 g kød, incl. bruning

-Brun den ene side af stegen i en stegegryde med 25 g smør. Vend stegen og brun den anden side i resten af smøret.

-Når begge sider er brunet tilsæt vand, lad den stege med låg på ved svag varme. Vend stegen efter halvdelen af stegetiden.

-Mål temperaturen: Stik et stegetermometer indtil centrum af stegen. Temperaturen skal være 55º.

-Stegen tages op og hviles i 10-20min tildækket (evt. i snaniol)

-Marinerede nye kartofler: Rens og kog kartoflerne. Skær dem derefter i skiver og spred dem ud i et fad.

-Bland marinaden: eddiken, olien, hakket frisk purløg, vand, salt og frisk kværnet peber.

-Hæld marinaden ud over kartoflerne i fadet, dæk fadet med folie eller staniol.

-Stil fadet i køleskabet i minimun 2 timer.

-Purløgs Sauce: Pisk piskefløden svagt til den er cremet. Tilsæt cremefraichen, presset hvidløg, frisk purløg (klippet), salt, kværnet peber og bland det forsigtigt.

-Stil Purløgs Saucen tildækket i køleskabet i 30-45min.

-Ved servering: Rør saucen let op eller bland saucen over i en frisk ny skål. Drys evt. lidt purløg på saucen.

Kommentarer