TilbudOnline logo Tilbudsaviser: 251
BLIV GRATIS MEDLEM
Email:         Adgangskode (glemt ?)  

Cremeboller

Opskrifter -> Bagværk & Kager -> Cremeboller

Fremgangsmåde:

Fyld (creme): Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges igennem under piskning.

-Dej: Mælk, æg, sukker, gær og kardemomme røres sammen med de to trediedele af melet. Med resten af melet udrulles dejen til en firkant på ca. ½ cms tykkelse. Smørret skæres i tynde skiver, der fordeles på 2/3 af dejen. Denne foldes sammen i 3 lag, således at den del, der er uden fedtstof, foldes først ind og derefter foldes dejen sammen på den anden led. Dejen udrulles igen og foldes sammen på samme måde 2 gange, dog uden smør. Efter sidste udrulning skæres dejen ud i stykker på ca. 10 x 10 cm, og der lægges 1 tsk afkølet kagecreme på hver. Dejen samles om fyldet og formes til boller, som stilles på pladen med sammenføjningerne nedad.

-Bollerne stilles til hævning et lunt sted ca. ½ time og bages derefter midt i ovnen, til de er gyldne (ca. 10 min. ved 250°C). Bollerne dyppes, mens de endnu er varme, i smeltet smør på oversiden, og derefter i sukker.

Kommentarer