TilbudOnline logo Tilbudsaviser: 240
BLIV GRATIS MEDLEM
Email:         Adgangskode (glemt ?)  

Chokoladebudding

Opskrifter -> Desserter -> Chokoladebudding

Fremgangsmåde:

Bræk chokoladen i små stykker eller høvl den groft. Kom æggeblommer og sukker i en skål, pisk med piskeriset eller håndmixeren nogle minutter til massen bliver dejlig cremet. Dette er æggesnapscremen.

-En fjerdedel af mælken røres med kartoffelmelet til jævning, resten af mælken hældes i en gryde. Kom chokoladen i. Flæk vanillestangen på langs, skrab vanillekornene ud og kom dem og stangen i mælkegryden. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring.

-Tilsæt kartoffelmelsjævningen og lad buddingen stivne under omrøring. Tag vanillestangen op og sluk for komfuret. Bland æggesnapscremen i, men nu må det ikke koge!

-Tag gryden af komfuret, rør et øjeblik og lad det køle let af.

-Nu skylles nogle små forme (1 per portion) eller 1 stor form i koldt vand, buddingen hældes i. Lad det køle godt af i køleskabet (mindst 1-2 timer).

-Før servering dyppes formene i varmt vand og buddingekanten løsnes med en kniv, der er skyllet i varmt vand. Vend buddingen ud på en tallerken.

-Hvis man vil have buddingen lidt lettere, kan man vende stiftpisket æggehvide fra 1 æg (per 4 portioner) i blandingen, før den fyldes i formene. Men så bliver det sværere at vende buddingen ud på en tallerken.

Kommentarer