TilbudOnline logo Tilbudsaviser: 171
BLIV GRATIS MEDLEM
Email:         Adgangskode (glemt ?)  

Blæksprutteringe

Opskrifter -> Forretter og snacks -> Blæksprutteringe

Fremgangsmåde:

Kog vandet op i en stor gryde. Læg blæksprutterne i og lad det sprutkoge i 1 minut. Hæld dem i en sigte, skyl dem med koldt vand og tør dem godt med et viskestykke.

-Skær blæksprutterne i 1 cm brede ringe med en skarp kniv. Bland dem med salt, peber, citronsaft og olivenolie og lad dem trække op til et par timer.

-Slå æggene ud og skil blommen fra hviden. Pisk melet grundigt med æggeblommer, 1 knivspids salt og mineralvandet. Lad det stå circa 15 minutter, så dejen kan hvile. Pisk så hviderne stive og vend dem i dejen med en ske, men ikke for lang tid og ikke for ensartet - så falder de sammen.

-Lad det smeltede smør eller olien blive rigtig varm i en stor gryde.

-Træk blæksprutteringene enkeltvis gennem dejen, sådan at dejen bliver hængende rundt om den og læg straks ringen ned i det varme fedt.

-Fritér dem gyldentbrune. Prøv indimellem at bevæge dem i fedtet med stegegaflen, sådan at hele ringen bliver lige flot gylden. Efter 2-3 minutter er de færdige. Tag dem så op med hulskeen og lad dem tørre på køkkenrulle. Skal spises superfriske og varme - sæt citronbåde på bordet.

Kommentarer