TilbudOnline logo Tilbudsaviser: 152
BLIV GRATIS MEDLEM
Email:         Adgangskode (glemt ?)  

Fairtrade Mærket på TilbudOnline.dk

Fairtrade Mærket Danmark (Tryk her for hele historien)
Fairtrade Mærket Danmark, tidligere kendt som Max Havelaar, er en del af en international mærkningsordning. Målet er gennem handel at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder og arbejdere i Afrika, Asien, Syd- og Mellemamerika. Miljøet skånes desuden i produktionen.

Fairtrade for bønder: Bønder, der er med i mærkningsordningen, er organiseret i kooperativer. Når deres varer bærer Fairtrade-mærket, får de en mindstepris og en Fairtrade bonus, som er penge, de i fællesskab bestemmer over: Nogle vælger f.eks. at bygge en skole, andre investerer i forbedring af dyrkningsmetoder.

Fairtrade for arbejdere: Nogle Fairtrade-mærkede produkter, som f.eks. te og vin, dyrkes på store plantager/gårde. Her betyder Fairtrade-mærket, at der holdes øje med at nationale aftaler om mindsteløn og arbejdsforhold overholdes. Udover dette får arbejderne, på samme måde som bønderne, en Fairtrade bonus, som arbejderne i fællesskab råder over.

Fairtrade og miljøet: Miljøvenlig produktion er en væsentlig del af Fairtrade-ordningen. Økologi er ikke et krav, for det vil udelukke nogle af de svageste grupper, men på det danske marked er omkring 75 % af de mærkede produkter samtidigt økologiske.

Kontrol: Kooperativer og plantager kontrolleres af FLO-CERT, der er et uafhængigt kontrolorgan. Hvis en producentgruppe ikke lever op til Fairtrade standarderne, gives der anmærkninger, og i sidste ende kan gruppen blive smidt ud af Fairtrade-systemet. FLO-CERT er akkrediteret i forhold til den internationale certificeringsstandard ISO 65, hvilket betyder, at FLO-CERT’s kontrolsystem også er underlagt en uafhængig kontrol.
Klik på en kategori for at se de Fairtrade-mærkede varer:
Til den søde tand
Sluk tørsten
En god bund
En god kop kaffe
Fair dråber
Til dig og hjemmet